Wedstrijd!

Elke week 2 winnaars!

Win één van onze 110 dozen door je mooiste moment met Leonidas te delen

manon speculoos profile

Manon Speculoos

Manon caramel blond prise de 3/4

Manon Caramel blond

Manon ruby prise de 3/4

Manon Ruby

Manon café sérré prise de 3/4

Manon Café serré

De nieuwe Manon Speculoos limited edition.

Het is feest bij Leonidas! Omdat de 3 limited editions van onze Manon – de Manon Ruby, de Manon Café serré en de Manon Caramel blond – zo'n succes waren, ontwikkelden onze Meester-Chocolatiers nu ook de Manon Speculoos. Een 4de exclusief Manon-recept om van te watertanden.

Geen betere manier om onze verjaardag te vieren dan met de limited edition van een 4de eerbetoon aan onze legendarische praline!

 

4 limited editons van de Manon!

Klaar voor het grote feest?

Ons talentrijke Meester-Chocolatiers hebben hun creativiteit namelijk de vrije loop gelaten met de Manon Speculoos. Elke hap van deze creatie is een ware liefdesverklaring aan België! Maak je op voor een verrassende smaakervaring die je doet watertanden naar meer.

Wij zijn alvast enorm benieuwd wat jij van onze nieuwe praline vindt! Kom onze limited edition Manons dus snel proeven bij Leonidas. Laat je verleiden en leg jezelf lekker in de watten met deze recepten waarmee onze experts opnieuw hun liefde voor onze chocolade van topkwaliteit in de verf zetten.

Nieuw
manon speculoos top shot

Manon Speculoos

Witte chocolade, speculaasbotercrème, praliné
manon caramel prise de haut

Manon Caramel blond

Blonde chocolade, karamel-botercrème, praliné en een vleugje zout
Manon ruby prise de haut

Manon Ruby

Ruby chocolade, frambozen-botercrème, praliné en kleine stukjes frambozen
Manon café sérré prise de haut

Manon Café serré

Witte chocolade, sterke koffieroom-botercrème, praliné en koffieboon

Onze 110e verjaardag wordt er een met een strik rond!

Om onze verjaardag te vieren, duiken we graag in de geschiedenis van Leonidas. Die begint in 1913 met de opening van een eerste winkel in Gent. In 1924 volgt een tearoom in hartje Brussel. De zaak stond bekend om zijn guillotineraam, een legendarisch verticaal schuifraam waarachter we onze pralines presenteerden. Het raam groeide uit tot hét handelsmerk van Leonidas.

Als eerbetoon aan dat verleden ontwikkelden we voor onze 110de verjaardag een mooie metalen doos met daarop die unieke etalage. Speciaal voor alle liefhebbers van Leonidas en zijn chocolade een doos in de vorm van onze beroemde ballotin-pralinedoos, perfect voor een ballotin van 500g. Bestel ze snel, want de oplage is beperkt...

Leonidas, een familieverhaal!

Precies 110 jaar geleden legde Leonidas Kestekides de hand aan de eerste praline zoals we die vandaag kennen. Door de jaren heen drukten 4 generaties van de familie Kestekides hun stempel op de chocolade van Leonidas en toverden ze het familiemerk om tot een succesvolle internationale onderneming.

Wat ooit begon als 1 winkeltje met het beroemde guillotineraam – het verticale schuifraam waarachter de pralines op de vensterbank lagen – groeide uit tot een wereldmerk met meer dan 1300 winkels in 40 verschillende landen.

Wie kent er tegenwoordig niet de heerlijke creaties van Leonidas?

110 jaar vol passie, dat moet gedeeld worden!

Wat zou er van Leonidas geworden zijn zonder de passie van onze medewerkers? Dankzij hen werd de fantastische knowhow, creativiteit en kwaliteit waarop we vandaag zo trots zijn, doorgegeven van generatie op generatie! Onze verjaardag is daarom ook hun feest. En de perfecte gelegenheid om hen uit de grond van ons hart te bedanken voor hun ongelooflijke liefde voor Leonidas.

Wedstrijd!

Win een van onze 110 boxen door jouw gelukkigste moment met Leonidas te delen!

We hebben allemaal veel herinneringen... Als ook jij je geluksmoment met Leonidas wilt delen, aarzel dan niet om je getuigenis achter te laten. En wie weet, misschien win jij wel een doos gevuld met je favoriete pralines!

De gelukkige momenten van onze consumenten!

Marcelle

Mijn favoriete praline Giantina

Jing

Mijn favoriete praline Désirée

Line

Mijn favoriete praline Manon

Karolien

Mijn favoriete praline Délice

Annelies

Mijn favoriete praline Bûche puur

Kwaliteit is onze grootste troef

100% Pure cacaoboter

100% pure cacaoboter

Leonidas wil je momenten van puur genot laten beleven. Daarom gebruiken onze Meester-Chocolatiers alleen chocolade op basis van 100% pure cacaoboter.

zonder palmolie

Zonder palmolie

Voor onze Meester-Chocolatiers is kwaliteit een passie. Ze willen alleen pure cacaoboter. In onze chocolade is dan ook geen druppel palmolie te vinden.

België 1913

Belgisch sinds 1913

Leonidas schakelt over op duurzame cacao voor zijn pralines. Want als je echte geluksmomenten voor iedereen wilt creëren, is het normaal dat je zorg draagt voor de mens en de natuur.

cacao durable nl

Duurzame cacao

Leonidas schakelt over op duurzame cacao voor zijn pralines. Als je echte geluksmomenten voor iedereen wilt creëren, is het niet meer dan normaal dat je zorg draagt voor de mens en de natuur.