Chocolade, de troostende lekkernij

Pause gourmande

De dagen worden weer korter en kouder. We maken het dan graag wat gezellig binnen, met wat kaarsjes, een warm dekentje en … chocolade! Een stukje geluk en comfort food bij uitstek tijdens koude dagen.

Boite de pralines

Het comfort food bij uitstek!

Grijpt u ook vaak naar chocolade wanneer u zich wat minder voelt? Een praline, een volledige reep of lekkere warme chocomelk zijn onze guilty pleasures. We vallen als een blok voor de smaak. Bovendien is chocolade ook lichtjes verslavend. Maar waarom genieten wij er zo van? Ligt het aan de bestanddelen?

Hoewel cacao magnesium, theanine of fenylethylamine bevat, blijken deze stoffen - die gekend zijn om hun uitwerking op ons humeur en die een gevoel van ontspanning schenken - niet in voldoende mate in een chocoladereep aanwezig te zijn om ons goede gevoel te verklaren.

De verklaring ligt eerder in de combinatie van vet en suiker die de afscheiding van endorfine stimuleert. Suiker zorgt voor een optimale werking van de serotonine en bevordert de gemoedsrust en het welzijn. We benadrukken wel dat een gezonde en evenwichtige voeding cruciaal is voor een goede fysieke en mentale gezondheid op lange termijn.

Bestaat er nog een andere verklaring voor het welzijn dat chocolade ons lijkt te schenken? Ja, onze herinneringen aan deze lekkernij en de setting waarin we het verorberen. Niets brengt meer troost dan dat, vooral wanneer de dagen korter worden! Bij Leonidas willen we u extra in de watten leggen met ons gamma ‘Herfstplezier’. Een guilty pleasure of een stukje troost, smelt voor onze allernieuwste creaties!

Thumbnail

Smaakgenot

Chocolade eten is een verfijnd genot. Het zien, voelen en proeven ervan creëert een ongeëvenaard gevoel van vrede en rust. Het activeert de genotscentra in onze hersenen. Met de winter in aantocht zou het zonde zijn om jezelf dit eenvoudige genot te ontzeggen! Veel meer dan alleen smaakgenot! Vergeet ook niet goed te luisteren wanneer u in de lekkernij bijt. Het kraakt en knispert, een ware traktatie voor uw oren. Chocolade is altijd een welkome gast op feestjes onder vrienden of met familie. Maar u kan er ook alleen, onder een dekentje, van genieten terwijl je naar je favoriete serie kijkt. Altijd en overal is chocolade uw beste vriend voor wat troost!

automne menu image

Onweerstaanbare herfstsmaken

Speciaal voor dit seizoen, hebben we dit jaar nieuwe smaken aan ons assortiment toegevoegd! Paddenstoelen en truffels staan bij het vallen van de bladeren volop in de spotlights. De paddenstoel karamel hazelnoten zal zelfs de fijnste lekkerbek weten te verleiden, terwijl de mosaïque frangipane de fans van amandelpasta zal bekoren. Natuurlijk zijn ook onze herfstklassiekers weer van de partij. Omdat we ook met onze ogen eten, hebben we ze in een mooi jasje gestoken. Als extraatje zijn onze verpakkingen verkrijgbaar in warme seizoenskleuren die overal bij passen!

pyramides

Genot en passie

Al meer dan 100 jaar creëren we pralines en andere lekkernijen. We combineren traditie met knowhow en gebruiken uitsluitend chocolade op basis van 100% pure cacaoboter. Al onze chocoladecreaties staan garant voor puur genot! Laat u verrassen door een topganache of een heerlijk kopje homemade warme chocomelk dankzij onze vier Pyramides. Dit kopje troost is in een mum van tijd klaar. Ideaal voor na een verkwikkende herfstwandeling en zowel voor jong als oud!

pralines dans un magasin

Twijfel niet langer en ga voor genot!

Wilt u graag online bestellen? Onze herfstlekkernijen zijn online beschikbaar in onze eShop. Kies de bezorgoptie die bij u past: levering aan huis of ‘Click & Collect’. Of wilt u zich liever laten verleiden door de chocolade in onze fysieke winkels? Vind een winkel bij u in de buurt en breng ons een bezoekje!