Leer de verschillende soorten chocolade kennen

chocolates

We breken het, drinken het, koken het, maar bovenal genieten we ervan! Sommigen verkiezen pure, anderen witte en nog anderen smelten voor melkchocolade. Maar ken je alle verschillende soorten chocolade? En hun specifieke kenmerken? Ons assortiment, altijd palmolievrij en gemaakt van 100% cacaoboter, biedt een grote verscheidenheid aan smaken om iedere fijnproever te plezieren. 

pralines

Puur of melk …

Pure chocolade, soms ook fondant, bittere of donkere chocolade genoemd, bevat minimaal 35% cacao (pasta en boter), maar vaak bevat deze soort een hoger cacaogehalte van 70% of zelfs 85%. Als mengsel van cacaomassa, cacaoboter en suiker bevat het minder suiker dan andere soorten en is het rijk aan lipiden (afkomstig van de cacaomassa en boter). 

Melkchocolade wordt gemaakt van cacao, cacaoboter, melkpoeder en suiker. Chocolademakers voegen aan dit mengsel graag een vleugje vanille toe. Net als bij pure chocolade is het cacaogehalte gereglementeerd en bedraagt het minstens 25%. Het is minder vet dan pure, maar daarentegen wel zoeter. 

Pure chocolade wordt vaak gebruikt in recepten, gebak en snoepgoed, terwijl melkchocolade eerder direct wordt geconsumeerd. Door de melk die het bevat, is het moeilijker om te bereiden 

pregnancy

… wit of blond

Echte chocolade of niet, er bestaat discussie rond! Witte chocolade bevat geen cacaopasta. Het wordt gemaakt van cacaoboter, melk en suiker, waaraan vaak verschillende smaakstoffen, zoals vanille, worden toegevoegd. De witte kleur komt door de afwezigheid van cacaomassa en wordt vaak opgevuld of gearomatiseerd. 

Heb je ook al gehoord van blonde chocolade? Dit type chocolade is heerlijk gekarameliseerd, rijk aan butterscotch noten, bevat een goede roomsmaak en is licht gezouten: een koekjesachtige zoetigheid als het ware!  

Een amberkleur met gouden tinten. Een intense chocolade met het juiste evenwicht tussen gekarameliseerde suiker en gekarameliseerde melk, kortom een geweldige smaak!  

chocolates

Chocolade in combinatie met andere lekkernijen

Wat voor soort chocolade het ook is, we kunnen het met verschillende ingrediënten opvullen. Traditioneel denken we aan gedroogd fruit, nougat en biscuit, maar we bieden ook meer originele vullingen aan. 

Nu we het over deze lekkernijen hebben, couverture-chocolade is de grondstof voor alle chocoladerecepten. Het bestaat voor minstens 35% uit cacao met een minimum van 31% aan cacaoboter, is smeuïger en zorgt dus voor fijnere coatings. Met pure, melk, witte of blonde chocolade biedt ons assortiment pralines een ruime keuze aan smaken, de ene nog lekkerder dan de andere.