Waarom bevat chocolade cacaoboter?

tartine

Sinds enkele jaren streven we er bij Leonidas naar om uitsluitend duurzame cacao te gebruiken voor de productie van onze pralines. Dat betekent dat we 100% pure cacaoboter gebruiken, maar ook dat we de boeren in het Zuiden en de planeet respecteren. Echte chocolade heeft, in tegenstelling tot chocolade op basis van buitenlandse vetten, vele smaak- en nutritionele voordelen. Hij staat bekend als verkwikkend en heeft vele stimulerende en energieke eigenschappen. Cacaoboter, het eetbare vet, bevat ook veel natuurlijke antioxidanten. Mits goed bereid, heeft 100% pure cacaoboterchocolade dus alles om ons te bekoren! 

Wat is cacaoboter?

Onze Meesterchocolatiers gebruiken uitsluitend 100% pure cacaoboterchocolade, maar ken je dit unieke vet? Veel planten zijn rijk aan vet, maar alleen de cacaoboon levert het romige, zachte vet dat bekend staat als cacaoboter. Dit plantaardige vet is in vaste vorm, zeer vergelijkbaar met de textuur van pure chocolade. Als we het hebben over een reep pure cacaoboter, betekent dit dat er niets anders in zit dan cacao, op een beetje suiker na.  

Tegenwoordig gebruiken veel merken plantaardige vetten die minder duur, maar vooral minder "lekker" zijn. Deze plantaardige vetten, waaronder de beroemde palmolie, kosten inderdaad tot tien keer minder dan cacaoboter. In de Leonidas pralines worden geen industriële stoffen toegevoegd! Niets dan pure chocolade voor een kwaliteitschocolade die romig is en smelt in de mond. Omdat het smeltpunt rond de 35 graden ligt, zoals bij het menselijk lichaam, smelt hij letterlijk op onze tong. 

pur beurre de cacao

100% pure cacaoboter chocolade...

In onze missie naar duurzaamheid gebruiken we alleen betrouwbare partners in de hele productieketen van onze chocolade. Dit betekent dat je geen palmolie zult vinden in onze pure cacaoboterchocolade en dat de personen die de bonen hebben geoogst naar behoren zijn gecompenseerd voor hun werk. En het beste van alles is dat we de kosten van onze inzet voor het milieu niet doorrekenen in onze winkelprijzen! We willen chocolade die toegankelijk is voor iedereen, terwijl we onze waarden respecteren en niet besparen op kwaliteit. 

cacao durable

… die niet alleen lekker, maar ook duurzaam is

Duurzame cacao staat gelijk aan een serieus engagement voor de planeet en haar bossen. Hoe kunnen we kwaliteitschocolade consumeren als we niet voor mens en milieu zorgen? Zonder de hulp van onze cacaoboeren is er geen chocolade. De Rainforest Alliance en Cocoa Horizon, de twee labels die wij ondersteunen, garanderen fatsoenlijke werk- en leefomstandigheden voor onze boeren en hun gezinnen. Bovendien heeft Leonidas ook het charter "Beyond Chocolate" ondertekend, een Belgisch initiatief dat strijdt tegen ontbossing en voor een beter gebruik van de hulpbronnen van de planeet.