Duurzame cacao, geluk over de hele lijn

Sinds 1 oktober 2021 gebruiken we bij Leonidas duurzame cacao om onze pralines te produceren. Een vanzelfsprekende evolutie aangezien we al sinds 1913 de ambitie hebben om voor iedereen geluksmomentjes te creëren met chocolade.

Dankzij die certificering schatten we dat 2450 cacaoboeren en hun gezinnen betere leef- en werkomstandigheden zullen kennen.

Door een behoorlijk en stabiel inkomen voor landbouwers te ondersteunen dragen we op onze manier bij tot een betere wereld voor mens en planeet.

Voor nog meer geluk en omdat we willen dat Leonidas-pralines betaalbaar zijn voor iedereen, nemen we de kosten die dit engagement volledig op ons, zonder de prijzen in de winkel te verhogen.

Fairtrade cocoa farmer

Kerncijfers

Op jaarbasis koopt Leonidas voor de productie van pralines maar liefst 5000 ton chocolade in. Dat betekent:

Cocoa bean

een jaarlijkse productie van 3.000 ton cacaobonen

Farms

geproduceerd door 2.450 boerderijen in de hele wereld

Land

op 8.526 hectare cacaoplantages

Drie labels, één doel

De programma’s van Rainforest Alliance en Cocoa Horizons bieden uitstekende garanties voor duurzame cacao. Daarom hebben we ervoor gekozen om met hen samen te werken bij dit proces.

Deze twee labels hebben als doel de levenskwaliteit van de cacaoboeren te verbeteren door in te zetten op de kwaliteit en het rendement van de productie. Ze streven er bovendien naar om kinderen te beschermen en om ontbossing tegen te gaan.

Daarnaast hebben we het ‘Beyond Chocolate’-charter ondertekend, een Belgisch initiatief waarbij de deelnemers zich ertoe verbinden actief ontbossing te bestrijden en de cacaoboeren een behoorlijk inkomen aan te bieden.

Rainforest alliance certified
Cocoa horizons
Beyond chocolate
Cocoa worker

Het secretariaat van Beyond Chocolate

We zijn blij dat we Leonidas mogen verwelkomen. Het is een grote stap voor de Belgische chocolade dat een van de grootste spelers in de Belgische chocoladesector onze ambitieuze verbintenissen op het vlak van duurzame ontwikkeling onderschrijft. Leonidas-chocolade krijgt voortaan de ‘Rainforest Alliance’- en ‘Cocoa Horizons’-labels. Een belangrijk engagement voor meer duurzaamheid.

Werken aan een betere wereld

Kiezen voor duurzame cacao maakt deel uit van ons engagement om te focussen op de mens en het milieu.

Deze visie is niet nieuw en we willen die op lange termijn verderzetten. Vandaag hebben bijvoorbeeld al onze kartonnen pralinedozen een FSC-certificaat. Ze zijn ook volledig recycleerbaar. We werken dagelijks aan een betere wereld door zoveel mogelijk in te zetten op de korte keten bij de aankoop van onze ingrediënten.

En wat duurzaamheid betreft hebben we ideeën in overvloed! De volgende stap: verpakkingen en draagtassen gemaakt van materialen die nog milieuvriendelijker zijn.

Cocoa beans

Duurzame chocolade ... voor dezelfde prijs

Omdat we het belangrijk vinden dat Leonidas-pralines betaalbaar blijven voor iedereen, nemen we de kosten van dit engagement volledig op ons, zonder onze prijzen in de winkel te verhogen.

Wanneer je van onze pralines geniet, draag je bij aan een toekomst met respect voor onze planeet ... zonder meer te betalen!

Het is vanzelfsprekend dat onze kwaliteitseisen hoger zijn dan ooit en we blijven pralines aanbieden van 100% pure cacaoboter, zonder palmolie en op basis van kwaliteitsvolle ingrediënten.

Duurzame cacao is zonder twijfel een onuitputtelijke bron van chocolade-inspiratie voor onze Meester-Chocolatiers. Ze zijn trots om met zo’n kwalitatief product te mogen werken.

Souad melting chocolate
Chocolates
Chocolate

Kwaliteit is onze grootste troef

100% Pure cacaoboter

100% pure cacaoboter

Leonidas wil je momenten van puur genot laten beleven. Daarom gebruiken onze Meester-Chocolatiers alleen chocolade op basis van 100% pure cacaoboter.

zonder palmolie

Zonder palmolie

Voor onze Meester-Chocolatiers is kwaliteit een passie. Ze willen alleen pure cacaoboter. In onze chocolade is dan ook geen druppel palmolie te vinden.

België 1913

Belgisch sinds 1913

Leonidas schakelt over op duurzame cacao voor zijn pralines. Want als je echte geluksmomenten voor iedereen wilt creëren, is het normaal dat je zorg draagt voor de mens en de natuur.

cacao durable nl

Duurzame cacao

Leonidas schakelt over op duurzame cacao voor zijn pralines. Als je echte geluksmomenten voor iedereen wilt creëren, is het niet meer dan normaal dat je zorg draagt voor de mens en de natuur.