maitre chocolatier daniel

Meester-Chocolatier Daniel: aan de top

Geboren in Watermaal-Bosvoorde (Brussel) op 3 februari 1963

Daniel Stallaert is al van kindsbeen af geboeid door chocolade. Zijn grootste droom? Meester-Chocolatier worden. Al op 13-jarige leeftijd zette hij een eerste stap in die richting door te kiezen voor een chocolatier-opleiding aan het COOVI in Brussel. Na zijn opleiding van vijf jaar deed hij een stage bij de befaamde chocolatier Wittamer in hartje Brussel.

Hij ging achtereenvolgens aan de slag voor Neuhaus en Corné Port-Royal en maakte vervolgens de overstap naar Leonidas. Als Meester-Chocolatier test hij de heerlijkste smakencombinaties uit om u uitzonderlijke pralines te kunnen voorschotelen met een onberispelijke kwaliteit.

Daniel Stallaert is al van kindsbeen af geboeid door chocolade. Zijn grootste droom? Meester-Chocolatier worden.

Wereldtopper

In 1999 won Daniel de prijs voor de beste chocoladesculptuur tijdens de Belgian Sky Shops-wedstrijd.

Kenners beschouwen hem als een van de beste chocoladekunstenaars ter wereld. Daniel is een echte culinaire topper, zeker in België. Het was dan ook geen toeval dat hij voor de geboorte van prins Gabriel een juweel in chocolade mocht overhandigen aan koning Filip.

Het was overigens niet de eerste keer dat Daniel in contact kwam met een koningshuis. Hij leverde namelijk ook maandelijks ongeveer een kilogram artisanale chocolade aan prinses Diana. Voor deze Meester-Chocolatier maakt het niet uit wie zijn creaties proeft, zolang ze maar een intens genot opleveren.

In februari 2022 wordt Daniel's expertise erkend en ingewijd door een diploma van de hoge autoriteit van de Académie Culinaire de France, de ultieme erkenning voor elke chef-kok of banketbakker.

Chocolat fondu
Pralines Leonidas
Daniel Stallaert