Ontdek onze iconische collectie !

Wie Leonidas zegt, zegt Manon en wie kent onze Manon nu niet ? 

Vanaf de geboorte van de Manon zoals we hem nu kennen, werd deze met open armen onthaald. 

Sindsdien is de familie van de Manons beetje bij beetje gegroeid tot een collective van 8 unieke smaken, voor ieder wat wils dus. 

Heb je liever melkchocolade,witte chocolade, donkere chocolade, blonde chocolade of zelfs ruby chocolade met een zoete toets een iets bittere toets of liever caramel? Dan ben je bij onze collectie aan het juiste adres ! 

8 heerlijke unieke smaken !

Bij ons gaat het feest verder met onze 8 unieke Manons.  Onze meester-Chocolatiers maakten van onze Manon collectie een prachtige symphonie aan smaken. Onze laatste nieuwigheid ? De Manon Speculoos, een limited edition en een mooie knipoog naar België. 

Laat je verleiden en leg jezelf lekker in watten met onze 8 Manons. Welke smaak doet jouw hart sneller slaan ? 

Manon

Witte chocolade, koffieroom-botercrème en praliné

Manon Café wit

Witte chocolade, koffieroom-botercrème, praliné en een hele hazelnoot

Manon Café melk

Melkchocolade, koffieroom-botercrème, praliné en een hele hazelnoot
Léonidas - Manon café lait

Manon Café puur

Pure chocolade, koffieroom-botercrème, praliné en een hele hazelnoot
Nieuw
manon speculoos top shot

Manon Speculoos

Witte chocolade, speculaasbotercrème, praliné
Manon ruby prise de haut

Manon Ruby

Ruby chocolade, frambozen-botercrème, praliné en kleine stukjes frambozen
manon caramel prise de haut

Manon Caramel blond

Blonde chocolade, karamel-botercrème, praliné en een vleugje zout
Manon café sérré prise de haut

Manon Café serré

Witte chocolade, sterke koffieroom-botercrème, praliné en koffieboon

De Manon, maar hoe is deze nu ontstaan ?

Beroemd, gegeerd, bemind, gewild. Manon zoals we die vandaag kennen, zo is er maar één. Maar hoe begon het allemaal? Oorspronkelijk bestond Manon uit nougatine en een walnoot omhuld door een suikerlaag. Het was Jean Kesdekoglu-Kestekidis, één van de familieleden van Leonidas, die het recept veranderde. 

In 1980 zorgde Jean voor een primeur op wereldformaat met dit nieuwe recept. Hij krijgt de geniale inval om de gesmolten suiker te vervangen door witte chocolade. Nergens in de wereld worden er op dat moment pralines met witte chocolade gemaakt. De walnoot wordt vervolgens vervangen door een hazelnoot omdat je deze variant kan roosteren wat het gemakkelijker maakt om ze te bewaren. Ten slotte vervangt hij de nougatine door de alom bekende botercrème. Dit nieuwe recept maakt van Manon de praline waar we zo verzot op zijn. 

Bij een iconische collectie horen iconische verpakkingen

Om deze collectie goed in de kijker te zetten hebben we een brede waaier aan even iconische verpakkingen . Kies uit onze feestelijke dozen, réglettes en vergeet natuurlijk onze metalen doos in de vorm van een ballotin niet. Met daarop onze unieke étalage van welleer, feestelijker dan dat kan toch niet ? 

Bestel ze snel voor op jouw feesttafel na de feestdagen, het wordt gegarandeerd een succes! 

manon limited 2024 video thumbnail

Kwaliteit is onze grootste troef

100% Pure cacaoboter

100% pure cacaoboter

Leonidas wil je momenten van puur genot laten beleven. Daarom gebruiken onze Meester-Chocolatiers alleen chocolade op basis van 100% pure cacaoboter.

zonder palmolie

Zonder palmolie

Voor onze Meester-Chocolatiers is kwaliteit een passie. Ze willen alleen pure cacaoboter. In onze chocolade is dan ook geen druppel palmolie te vinden.

België 1913

Belgisch sinds 1913

Leonidas schakelt over op duurzame cacao voor zijn pralines. Want als je echte geluksmomenten voor iedereen wilt creëren, is het normaal dat je zorg draagt voor de mens en de natuur.

cacao durable nl

Duurzame cacao

Leonidas schakelt over op duurzame cacao voor zijn pralines. Als je echte geluksmomenten voor iedereen wilt creëren, is het niet meer dan normaal dat je zorg draagt voor de mens en de natuur.